Hier is de plaats waar mijn lichaam zich bevindt. Nooit daar of ergens anders.
In het nu is mijn lichaam de schakel tussen mijn geschiedenis en mijn toekomst.
Mijn lichaam geeft mij aarding en verbinding.

De wijsheid van duizenden jaren menselijk leven en overleven ligt opgeslagen in onze lichamen en genen. Op het moment dat we het nodig hebben, is dit weten potentieel onder ons bereik, via het zelfgenezingsvermogen van ons lichaam.

Dit besef heeft mij na het voltooien van de lerarenopleiding geïnspireerd om mij te gaan verdiepen in lichaamsgerichte methodes.
Prof. Ilse Middendorf (1910) was mijn inspirator voor de ademtherapie op basis van de natuurlijke ademhaling. Zij is een van de grondleggers van de ademtherapie in Europa. In 1987 heb ik in Berlijn de driejarige fulltime opleiding Adem en Bewegingstherapie aan het Ilse Middendorf instituut afgerond. Sindsdien heb ik een eigen praktijk, eerst in Utrecht en nu in Vught.

In 1995 kwam ik in aanraking met CranioSacraal therapie en voelde mij zeer geraakt door deze zachtzinnige, maar diepgaande werkwijze. Daaruit volgde als vanzelf de keuze voor de opleiding aan het Upledger instituut voor CranioSacraal therapie in Doorn.
Vanaf 1999 pas ik deze werkwijze toe in mijn praktijk en vanaf 2002 ben ik gecertificeerd craniosacraal therapeute. Diverse seminars bij Franklyn Sills hebben me in de laatste jaren gebracht bij de verdiepende dimensies van de biodynamische CranioSacraal therapie.

Na een auto-ongeluk kwam ik in contact met de lichaamsgerichte traumatherapie Somatic Experiencing (SE), en leerde ik bevroren trauma-energie stap voor stap los te laten. SE bleek zowel voor mij persoonlijk als voor mijn werk een ontbrekende schakel in mijn vragen rond stress en trauma.
Inmiddels heb ik de driejarige opleiding tot SE practitioner gevolgd en sinds 2010 assisteer ik in deze opleiding.

In de periode 1986 – 2007 heb ik een voortgezette studie lichaamsgeoriënteerde therapieën gedaan bij prof. Ronald Chavers (Stiching LCM te Utrecht). Deze studie heeft er in hoge mate aan bijgedragen dat ik mijn eigen vorm ben gaan ontwikkelen met de methodes waarmee ik werk.

Naast eigen praktijk heb ik een aantal jaren gewerkt als psychomotorisch therapeute, o.a. in de acute psychiatrie en de verstandelijke gehandicaptenzorg.
Tevens geef ik cursussen en trainingen op freelance basis op het gebied van gezondheidspreventie.

In de loop der jaren heb ik vele workshops en aanvullende cursussen op mijn vakgebied gevolgd. Dit zal ik blijven doen om op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen te blijven en mijn eigen kunnen en weten te blijven verdiepen en verfijnen.